Driemaal is scheepsrecht bij van den Bosch Beton in Almelo

Door: Ondernemersacademie

Familiebedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie, maar de overdracht van het stokje kan een complex en emotioneel proces zijn.
Het verhaal van, van den Bosch Beton in Almelo, algemeen directeur Jan Dirk Staman illustreert het belang van op tijd de ‘keukentafel’ gesprekken aangaan, verwachtingen uitspreken en inzicht creëren. Naast een tijdige planning en in openheid de gesprekken binnen de organisatie voeren over verwachtingen, toekomstige rollen en eventuele bedrijfsopvolging.

Te vaak leiden niet uitgesproken verwachtingen tot spanningen en ruzies binnen bedrijven en families. Of zoals Jan Dirk het omschrijft: vroeger vlogen de asbakken soms over tafel. De opvolging van generaties ging bij Van den Bosch niet altijd van een leien dakje, valt te lezen in het boek’ Op oonze manere, een eeuw Van den Bosch Beton’.

Van den Bosch Beton, continuïteit en innovatie

Van den Bosch Beton, is een gerenommeerd bedrijf dat al sinds 1914 actief is in de productie en levering van hoogwaardige en duurzame betonbestratingsmaterialen. Ze staan bekend om de innovatieve benadering en focus op duurzaamheid. Het bedrijf heeft fabrieken in Almelo en Vriezenveen. De strategie binnen van den Bosch Beton is gericht op continuïteit en innovatie, zodat ze ook in de toekomst een toonaangevende speler blijven.

De weg naar algemeen directeur was niet eenvoudig voor Jan Dirk. Hij groeide op met het bedrijf, hielp mee met klusjes en leerde de waarde van hard werken. Zijn vader, Bennie, ook wel de veldheer genoemd, werd gerespecteerd, maar had ook de naam hard te zijn al was het met een klein hartje. Iemand waar Jan Dirk niet onder of mee wilde samenwerken. En toch heeft de één het stokje uiteindelijk overgedragen aan de ander. En hebben ze beide een flinke bijdrage geleverd aan het mooie bedrijf dat er nu staat. In een gesprek van ruim 2 uur komt de hele geschiedenis van het bedrijf voorbij. Vele namen van mensen die belangrijk zijn geweest, maar ook de familievetes, lief en leed, pieken en dalen passeren de revue.

Begeleide gesprekken over onze toekomst

Om een herhaling van de geschiedenis te voorkomen en omdat Jan Dirks motto is, ‘Ik wil gelukkig zijn en niet ongelukkig’, stelde hij de vraag aan zijn kinderen, schoonzoon en neef, “denk er eens goed over na wat jullie willen en denken te kunnen in de toekomst”.
Naar aanleiding van deze vraag zijn gesprekken opgestart. Eerst met bedrijfsadviseur Mark de Jonge, partner bij BonsenReuling, accountants en adviseurs.

De betrokkenheid van Mark de Jonge, als bedrijfsadviseur, heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de bedrijfsvoering, met een focus op de toekomst en de ontwikkeling van de volgende generatie.
Zo is ook de expertise van de Ondernemersacademie ingeroepen. Leiderschapscoach en oud-ondernemer Jan Berkelmans, van de Ondernemersacademie,heeft de kinderen, schoonzoon en een neef van Jan Dirk begeleid in hun persoonlijke en professionele groei. Is er inzicht ontstaan in behoeften, toekomstige mogelijkheden en de te zetten ontwikkelstappen, zowel individueel als binnen de organisatie.

Deze opgestarte verandering kende en kent nog genoeg uitdagingen. Een enkeling binnen het bedrijf zag dit als ‘modern gedoe’, en had weerstand tegen de veranderingen. Maar voor Jan Dirk is het duidelijk dat het belang van, van den Bosch Beton boven individuele belangen staat en dat openheid en communicatie de sleutel zijn tot een succesvolle toekomst.

Open communicatie en vertrouw op expertise van anderen

Jan Dirks advies aan andere bedrijven is eenvoudig: ga het gesprek aan, leg het uit en blijf beschikbaar. En laat je helpen door mensen waar je vertrouwen in hebt. Door deze principes te hanteren, heeft hij ervoor gezorgd dat zijn kinderen, als ze dat willen en goed presteren, allemaal op een plek zitten waar ze kunnen groeien en een mooie toekomst kunnen hebben. Van den Bosch Beton staat nu op een stevig ‘betonnen’ fundament, klaar voor de uitdagingen en kansen die de toekomst zal brengen. Over de samenwerking met de Ondernemersacademie en Jan Berkelmans zijn alle betrokkenen erg te spreken.

Over bedrijfsopvolging

De Ondernemersacademie heeft samen met BonsenReuling de Bedrijfsopvolgers-counsel ontwikkeld: “Klaar voor de toekomst: van inzicht naar verbinding en ontwikkeling”.

In ons intensieve en praktijkgerichte traject word je begeleid door ervaren experts en succesvolle ondernemers van zowel BonsenReuling als de Ondernemersacademie. We bieden een unieke combinatie van training, coaching en mentorship, specifiek afgestemd op de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het leiden van een (familie)bedrijf.
Een unieke ervaring waar je de rest van je leven voordeel van hebt.

Jan Dirk Staman, Algemeen Directeur Van den Bosch Beton, in gesprek met Bob Eugelink, Ondernemersacademie

Jan Dirk Staman
Ondernemen is topsport

En topsporters worden gecoached. Wie helpt jou met de route voor de toekomst? 

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

www.ondernemersacademie.net of mail naar bob.eugelink@ondernemersacademie.net

Coaching, training of een leiderschap cursus. Met college-vakgenoten, alleen of met je team ontwikkelen. Wat heeft jouw voorkeur?